Auto’s

Auto’s, ik ben er gek op!

De auto’s op deze site zijn allemaal hobbyprojecten. De meeste zijn inmiddels verkocht om plaats te maken voor het volgende project.

Het begon allemaal met een kever die ik op 17 jarige leeftijd kocht, volledig in onderdelen! Al snel had ik mijn rijbewijs…maar de kever was nog lang niet klaar…er moest dus iets anders komen om in te kunnen rijden.

Na enig speurwerk vond ik een toffe pickup uit 1964. deze wagen is ruim 12 jaar m’n daily driver geweest. Er hebben nog redelijk wat kevers de revue gepasseerd, omgetoverd tot zware ratlooks die ik technisch in topstaat heb gebracht…”rijdt dat nog?” is een veel gestelde vraag als mensen deze wagentjes zien.

Kevers zijn leuk…Met name de ovaal uit 1956 mag gezien worden. Deze auto heb ik uit Polen laten komen nadat deze daar decennia lang in een bos had gestaan…wat was die rot!!! De carosserie is de onderste 30 cm rondom volledig opnieuw gemaakt omdat het daar behorende metaal volledig weg was…Ze staat nu op een volledig gerestaureerd “pie sliced” chassis, de versnellingsbak en motor hangen verhoogd in de wagen “trannie raise” om de stance van de achterwielen binnen de perken te houden. De vooras is 16 cm versmald voorzien van dropped spindles en hydraulisch in hoogte verstelbaar. Het schuifdak is electrisch bedienbaar…Wat een pareltje!

en nu?

Wat speelt er nu op autogebied?

Momenteel rijd ik met een Opel Blitz brandweerwagen uit 1963, een handige grote bus met een 2,6 liter, 6 cilinder motor op benzine…dat gaat als de brandweer!

Als het weer het toelaat ga ik graag met de Amilcar M3 roadster op pad…deze auto kocht ik als een m3 sedan, helaas was de body zo slecht dat herstel economisch gezien niet erg interessant was. Daar Amilcar met name in de jaren 20 toch wel bekend stond om z’n sportieve prestaties besloot ik een minimalistische body te maken met een gering gewicht om zo het kleine 1300cc zijkleppertje wat beter tot z’n recht te laten komen. Dit en de handgemaakte uitlaat collector en aangepaste carburateur configuratie maken het nu echt een zeer plezierig wagentje om mee door het Zeeuwse landschap te cruisen.

De “Mini truck” is m’n huidige project…het betreft hier een bestaand chassis waarop ik een speciale carrosserie aan het maken ben. Het heeft al een beetje de looks van een Amerikaanse COE truck, maar dan een heel stuk kleiner. Er is nog een hoop werk te doen voordat dit bijzondere truckje de weg op kan. Wat een head-turner wordt dit!

© Copyright 2018 - DUTCHATTITUDE