Jeroen van Woerkens

Mijn naam is Jeroen van Woerkens. Ik ben op planeet Aarde sinds 27-12-1978.

Als kind was ik altijd al creatief bezig, tekenen, knutselen en dingen slopen om te zien hoe het van binnen werkt, dat laatste werd me niet altijd in dank afgenomen.
Ook ben ik altijd al gek geweest op alles met wielen, oldtimers en motoren.

Na de basisschool ging ik naar de LTS mechanische techniek, wat nog steeds van pas komt.
Hierna heb ik een jaar grafische vormgeving gedaan, best leuk, maar ik kwam erachter dat ik liever 3 dimensionaal werk.

Na een jaar of 4 werkelijk op allerlei verschillende arbeidsplaatsen te hebben gewerkt, besloot ik dat ik eigen baas wilde zijn en ben ik naar de Vakschool voor Edelsmeden in Schoonhoven gegaan. Doordat ik al behoorlijk wat werkervaring had opgedaan en aan 40 urige werkweken gewend was ging dit me erg gemakkelijk af.

Na de Vakschool heb ik ca 7 jaar in mijn eigen edelsmederij in Aardenburg gewerkt. Aardenburg is een gezellig klein plaatsje in Zeeuws Vlaanderen. Al snel stond ik in de regio bekend als “de Zilversmid uit Aardenburg” die ene.., die alles kan maken. ik repareerde en vervaardigde dan ook niet alleen gouden en zilveren sieraden en gebruiksvoorwerpen maar ook allerlei andere dingen die kapot waren gegaan.

Naast mijn werk in de “Zilverkunst en Ambacht” edelsmederij zoals deze heette. verbouwde ik mijn woning helemaal eigenhandig, (het Kaaihuis op deze website) door de eigenzinnige en bijzondere elementen die ik hier heb gemaakt/verwerkt kwamen er vanzelf ook interieur gerichte opdrachten op mijn pad.

Inmiddels ben ik verhuisd naar Oostburg, hier woon ik op een oude boerderij. In mijn oude schuur vervaardig ik nu onder de naam Dutch Attitude de meest uiteenlopende werken, niets is te gek! Alles is mogelijk. Ik creeer!

© Copyright 2018 - DUTCHATTITUDE